İzmir 34°C
Dolar
46,8768
Euro
53,7471
© 2026 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Keçiborlu Kuyucak’ta lavantalar çiçek açtı: Mor tarlalar ilk ziyaretçileri çekti

Keçiborlu’ya bağlı Kuyucak’ta temmuzun ilk haftasında lavanta bahçeleri mor renge büründü; fotoğraf ve doğa turizmi için ziyaretçi akını başladı.

Yayınlanma
2 Dk Okuma Süresi

Temmuz ayının ilk haftasında Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyündeki lavantalar çiçek açarak tarlaları mora boyadı. “Lavanta Kokulu Köy” olarak bilinen bölgede yeni sezonun ilk ziyaretçileri de fotoğraf çekimi ve doğa turizmi için lavanta bahçelerine akın etmeye başladı.

Çiçeklenme süreciyle Kuyucak köyündeki tarlaların görünümü belirgin şekilde değişirken, bölgeye gelen ilk konukların lavanta bahçelerinde zaman geçirdiği aktarıldı. Ziyaretçiler, lavanta tarlalarında fotoğraf çekimi yaparak günlerini lavantaların arasında değerlendirmeyi tercih etti.

Kuyucak’ta lavanta kokusunun yoğun biçimde hissedildiği dönemde, yeni sezonu erken ziyaret edenler doğa yürüyüşü ve manzara odaklı geziler için tarlalara yöneldi. Köyün lavanta bahçeleri turizm rotası haline gelirken, bölgedeki etkinliklerin hazırlıkları da sezonun yaklaşmasıyla gündemde tutuluyor.

Lavantaların çiçek açmasıyla birlikte “Lavanta Kokulu Köy” olarak bilinen Kuyucak’ta hareketlilik artarken, ziyaretçilerin fotoğraf çekimi için köy merkezine ve lavanta tarlalarına yöneldiği bildirildi. Bu ilgi, yeni sezon öncesi hazırlıkların tamamlanmasıyla başlayan ziyaretçi akışı açısından yerel turizme karşılık buluyor.

Haberin Editörü: Buğra TAŞ

Kaynak: Haber Merkezi