Volkswagen'in Yeniden Yapılandırma Planındaki Detaylar
Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt gazetesinin haberine göre, Volkswagen denetleme kurulunun hazırladığı Alman otomotiv grubunun bugüne kadarki en büyük yeniden yapılandırma belgelerinde dikkat çekici kararlar yer alıyor. Yaklaşık 700 milyon Euro tutarındaki genel gider açığını kapatmak amacıyla Porsche bünyesinde yaklaşık 4100 çalışanın işten çıkarılması öngörülüyor.
Haberde, planlanan bu yeni kesintilerin mevcut anlaşmalara ek olarak hayata geçirileceği ifade ediliyor. Daha önce Temmuz ayında Porsche yönetimi ve işçi temsilcileri bir araya gelmişti. Yapılan görüşmeler sonucunda, önceden belirlenen 4 bin işten çıkarmaya ek olarak 5 bin kişilik ek işten çıkarma konusunda uzlaşı sağlanmıştı.
Şirketin Finansal Tablosu ve Hedef Revizyonları
Konuya ilişkin gelişmeler tüm sektörde yakından takip edilirken, uluslararası haber ajansı Reuters konuyu yetkililere sordu. Ancak Volkswagen tarafı, Reuters sorusuna herhangi bir yanıt vermekten kaçındı ve sessizliğini korudu.
Dev otomotiv grubu geçtiğimiz Cuma günü mali duruma dair kritik bir adım attı. Şirket, tüm yıl için kar marjı hedefini aşağı çektiğini duyurdu. Daha önce yüzde 4,0-5,5 aralığında duyurulan hedef, en iyi ihtimalle yüzde 1 olacak şekilde yeniden belirlendi.
Finansal daralma şirketin gelir tablolarına da doğrudan yansıdı. Volkswagen şirketinin yıllık gelir hedefi, bir önceki seneye kıyasla yaklaşık 7 milyar Euro azaldı. Bu gerilemeyle birlikte yıllık gelir hedefi 315 milyar Euro seviyesine gerilemiş durumda.

