PİYASALAR:
18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—gram-has-altin6.693,16▼Bulgar Levası28,63▼Dolar48,86▲Cumhuriyet Altını45.213,00▼Ons Altın4.282,59▼Gümüş100,81▼Euro55,77▲Sterlin64,87▲İsviçre Frangı59,33▲Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Ata Altın45.451,71—Kuveyt Dinarı158,32▲AZN28,74▲BIST 10010.000,00—Gram Altın3.250,00—18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—gram-has-altin6.693,16▼Bulgar Levası28,63▼Dolar48,86▲Cumhuriyet Altını45.213,00▼Ons Altın4.282,59▼Gümüş100,81▼Euro55,77▲Sterlin64,87▲İsviçre Frangı59,33▲Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Ata Altın45.451,71—Kuveyt Dinarı158,32▲AZN28,74▲BIST 10010.000,00—Gram Altın3.250,00—
Reklam

Türkiye'den Netanyahu'nun BM Konuşmasına Peş Peşe Sert Tepki: "İnsanlık Önünde Suçludur

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hadsiz açıklamalarına Türkiye'den en üst düzeyde sert tepkiler geldi.

Emrah Aladağ
Yayınlanma
Güncelleme
2 DkOkuma Süresi
Türkiye'den Netanyahu'nun BM Konuşmasına Peş Peşe Sert Tepki: "İnsanlık Önünde Suçludur

Ulusal haber ajanslarının aktardığı detaylara göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma Ankara'da büyük bir infiale yol açtı. Çok sayıda ülke temsilcisinin salonu terk ederek protesto ettiği oturumda, Netanyahu'nun doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alması üzerine devletin zirvesinden arka arkaya kınama mesajları paylaşıldı.

Türkiye cephesinden yapılan resmi açıklamalarda, İsrail yönetiminin Gazze'deki eylemleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan tutumu sert bir dille eleştirildi. Türk yetkililer, İsrail hükümetinin bu tür saldırgan söylemlerle bölgedeki insani felaketi ve kendi suçlarını gizleyemeyeceğinin altını çizdi.

Ömer Çelik'ten Barbar Zihniyet Vurgusu

Sürece dair ilk güçlü tepkilerden biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, İsrail Başbakanı'nın açıklamalarını hezeyan olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin bu tür manipülasyonlara boyun eğmeyeceğini vurguladı.

"BM kürsüsünü katliam propagandasının sahnesi haline getiren soykırımcı Netanyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan hadsiz, saldırgan ve hezeyan dolu açıklamalarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Kıbrıs'tan Ege'ye, Suriye'den Filistin'e kadar her konuda tarihi ve hukuki gerçekleri çarpıtan bu barbar zihniyet, insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde suçludur."

Burhanettin Duran: Netanyahu İyice İzole Oldu

Konuyla ilgili bir diğer önemli açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran tarafından yapıldı. Duran, İsrail lideri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan yakalama kararlarına atıfta bulunarak, BM kürsüsünün asılsız suçlamalar için kullanılmasının kurumun idealleriyle bağdaşmadığını belirtti.

"Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz ve alçak sözleri, onun katliamlarını, Gazze'de yaşanan insani felaketi ve uluslararası hukuk önündeki süreçleri görünmez hale getiremez. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere mazlumların haklarını, daha adil bir dünyayı ve barışı savunmaya, haksızlık ve zulüm karşısında durmaya devam edecektir."

Efkan Ala: Kendi Suçlarını Perdeleme Çabası

Gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ise Netanyahu yönetiminin bölgeyi kalıcı bir istikrarsızlık döngüsüne sokmaya çalıştığına dikkat çekti. Ala, uluslararası toplumun bu eylemlere karşı sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

"Bölgeyi kan gölüne çeviren politikaların sahibi Netanyahu'nun Sayın Cumhurbaşkanı'mız hakkında sarf ettiği hezeyanların kendi işledikleri suçları perdelemeye yönelik olduğu aşikardır."

Türkiye Cumhuriyeti makamları, İsrail yönetiminin tehdit ve iftiralarına karşı her platformda hukuki ve tarihi gerçekleri dile getirmeyi sürdüreceklerini belirterek, mazlumların haklarını savunmak adına diplomatik mücadelenin aralıksız devam edeceğinin mesajını verdi.

Haberin EditörüYönetici

Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.

Reklam