Adana 40°C
Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2026 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Trafik Denetimlerinde İhlallerde Ciddi Düşüş Oranları

2023'te trafik denetimlerinde kaydedilen ihlallerde önemli oranlarda düşüş görüldü.

Yayınlanma
2 Dk Okuma Süresi

Türkiye'de trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yapılan denetimler, sürücü davranışlarındaki olumlu değişimleri gözler önüne seriyor. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 27 Şubat-30 Nisan 2023 tarihleri arasında uygulanan işlemlerde önemli bir düşüş yaşandı.

İhlallerdeki Düşüş Oranları

Bu dönemde işlem uygulanan araç sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %21,6 azaldı. Ancak, denetim yapılan araç sayısında %4,5’lik bir artış gözlendi.

  • “Makas atma” ihlalleri %92,6 oranında azaldı.
  • Takograf ihlalleri %78,2, drift yapan sürücüler %62,1 oranında düştü.
  • Hız ihlalleri %58,7 oranında geriledi.

Bu süreçte, sürüş güvenliğini tehdit eden diğer ihlallerde de benzer düşüşler yaşandı. “Dur” ihtarına uymama %51,8, kask kullanmama ise %32,4 oranında azaldı. Ayrıca, belgesiz araç kullanımı %31,4, seyir halindeyken cep telefonu kullanımı %27,8 oranında düştü.

Ehliyet ve Ters Yön İhlalleri

Ehliyeti iptal olmasına rağmen araç kullanan sürücülerde %25,5 oranında düşüş gözlemlenirken, ters yön ihlalleri de %20,7 azaldı. Uzmanlar, artan denetimlerin ve caydırıcı cezaların trafik güvenliğine olumlu katkı sağladığını belirtiyor.

 

Haberin Editörü: Emre ALADAĞ

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.