İspanya'nın Tenerife kentinden yola çıkan bir gemide bulunan yolcular arasında hantavirüs tespit edildi. Yolcular, Madrid'deki Gomez Ulla Askeri Hastanesi’ne sevk edilerek PCR testine tabi tutuldu.
Hantavirüs Bulgusu
Yapılan testler sonucunda 13 kişinin negatif sonuç almasına rağmen, bir yolcunun testinde hantavirüs bulgularına rastlandı. İspanya Sağlık Bakanlığı kaynakları, pozitif sonuç veren yolcunun herhangi bir belirti göstermediğini ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.
- İlk testin pozitif çıktığı yolcunun durumu için ikinci bir test yapılacağı bildirildi.
- Negatif sonuç alan 13 yolcudan birisi, hastanenin Yüksek Düzey İzolasyon ve Tedavi Ünitesi’ne (UATAN) sevk edildi.
- Gemi üzerindeki temaslılarla ilgili incelemeler devam etmektedir.
“Test sonucu pozitif çıkan yolcunun durumu iyi.”
Olayla ilgili gelişmeleri yakından izleyen yetkililer, sağlık durumunu sürekli değerlendirmekte ve olası risklere karşı önlemler almaktadır.
Haberin Editörü: Emre ALADAĞ
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.