Antalya'nın Manavgat ilçesinde kavşakta otomobille çarpışan bir TIR'ın dolmuş durağının üzerine devrilmesi sonucu, durakta bekleyen iki yabancı uyruklu genç kadın yaşamını yitirdi.
Çolaklı Kavşağı'nda Can Pazarı
Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından aktarılan bilgilere göre korkunç kaza, dün saat 18.30 sularında Manavgat-Alanya D-400 Karayolu üzerinde bulunan Çolaklı Mahallesi Kavşağı mevkiinde gerçekleşti. Kavşak noktasına ulaşan ağır tonajlı araç, aynı yönde ilerlemekte olan G. T. idaresindeki binek otomobile ve yol kenarındaki trafik lambası direğine çarptıktan sonra kontrolden çıkarak dolmuş durağının üzerine devrildi.
Ekipler Seferber Oldu
Korkunç kazanın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesiyle birlikte olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, sağlık görevlileri, jandarma ve trafik birimleri yönlendirildi. Çevredeki vatandaşların devrilen dorsenin altında insanların bulunduğunu bildirmesi üzerine kaza mahalline derhal ağır iş makineleri ve vinç sevk edildi.
Dorsenin Altından Acı Haber Geldi
Vinç ve çekiciler eşliğinde yürütülen yoğun kurtarma çalışmaları sonucunda devrilen aracın altından çıkarılan 20 yaşındaki Rusya vatandaşı Arina Dautova ile 23 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Alyona Dovgalyova'nın hayatını kaybettiği tespit edildi. Yaşamını yitiren genç kadınların cansız bedenleri, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Sürücü Gözaltına Alındı
Feci kazayı hafif sıyrıklarla atlatan TIR sürücüsü H. Ç., sağlık kuruluşundaki tedavisinin tamamlanmasının ardından güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Yetkili birimler tarafından kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla başlatılan adli ve teknik soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

