Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziosmanpaşa ilçesinde gerçekleştirdiği temaslar kapsamında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretler esnasında ülkenin üretim gücü ve savunma sanayiindeki tarihi dönüşümüne vurgu yapıldı.
AK Parti İlçe Başkanlığı Buluşması
AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı binasında teşkilat yetkilileriyle bir araya gelen Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Yüzyılı vizyonunun somut adımlarla ilerlediğini belirtti. Çalışmaların sıradan bir slogan olmadığını, milletin geleceği için atılan stratejik adımlar olduğunu ifade etti.
"Biz bu kavramları asla salt bir slogan, salt bir motto olarak görmüyoruz. Samimi olarak, Cumhuriyetimizin ikinci asrında, tarihin en şerefli milleti olan Türk milletinin mührünü insanlık tarihine vurabilmenin gayreti, çabası içindeyiz ve bunun gereğini yapmak için de dur durak bilmeksizin, gece gündüz sizlerle, milletimizle el ele, omuz omuza, sırt sırta koşmaya devam ediyoruz."
Avrupa ve Dünya Liderliği
AK Parti iktidarları döneminde ülkenin devasa bir üretim üssüne dönüştüğünü aktaran Bakan Kacır, çeşitli sektörlerdeki liderlik konumlarını paylaştı. Türkiye'nin birçok alanda kıta genelinde zirvede yer aldığını kaydetti.
"Türkiye ticari araç üretiminde Avrupa'da bir numara. Otobüs üretiminde Avrupa'da bir numara. Güneş paneli üretiminde Avrupa'da bir numara. Çelik üretiminde Avrupa'da bir numara."
Savunma Sanayiinde Küresel Zirve
Askeri insansız hava aracı üretiminde küresel çapta lider konumda olduklarını dile getiren Mehmet Fatih Kacır, bu başarının arkasında yıllara dayanan altyapı çalışmalarının bulunduğunu vurguladı.
"Türkiye askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada bir numara. Bu seviyelere kolay gelmedik, muazzam bir altyapıyı inşa ettik."
Ar-Ge ve İnsan Kaynağı Yatırımları
Araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ayrılan kaynakların artırıldığını belirten Bakan, geçmişten bugüne yaşanan personel artışına dikkat çekti.
"Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'de araştırma, geliştirme yapan insan sayısı 29 bindi. Şimdi 311 bin kişilik bir Ar-Ge ordusu var."

