Antalya Belek'teki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen Gloria Cup Basketball 2026 Summer Games, HT Spor ekranlarında sporseverlerle buluştu. Yeni sezon öncesinde farklı ülkelerden önemli basketbol takımlarını bir araya getiren organizasyon, çekişmeli mücadelenin ardından sona erdi.
Turnuvanın Detayları ve Katılan Takımlar
Organizasyon boyunca toplam 21 resmi maç oynandı. Türkiye'den 9, Rusya'dan 2, Romanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden birer ekip parkede ter döktü.
Turnuvada mücadele eden kulüpler arasında Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş, Çayırova Belediyespor, Galatasaray, Tofaş, Türk Telekom, Denizli Basket, CSKA Moscow, Lokomotiv Kuban, U-BT Cluj-Napoca ve Dubai Basketball yer aldı.
Şampiyon Türk Telekom ve Para Ödülü
Zorlu karşılaşmaların sonucunda oluşan genel sıralamada zirveye yerleşen Türk Telekom, turnuvanın şampiyonluk kupasını kaldırdı. Başarılı ekip, bu derecesiyle birlikte 20 bin Euro para ödülünün de sahibi oldu.
Yöneticilerden Değerlendirmeler
Organizasyonun tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Gloria Sports Arena CEO'su ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir Şankaya, turnuvanın uluslararası boyutuna dikkat çekti.
"Birbirinden değerli takımları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Farklı ülkelerden sporcuları ve teknik ekipleri Antalya’da bir araya getiren bu organizasyonun, takımlara yeni sezon öncesinde güçlü bir hazırlık ortamı sunmasının yanı sıra, Antalya’nın uluslararası spor turizmindeki konumuna da önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Sahada ortaya konan mücadele ve rekabet, turnuva boyunca hepimize büyük bir heyecan yaşattı. Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum"
Sezon Öncesi Hazırlıkların Son Durumu
Yeni sezon öncesinde takımlara eksiklerini görme fırsatı sunan ve Antalya'da düzenlenen bu prestijli organizasyon, 19 Eylül 2026 tarihindeki kapanış karşılaşmalarıyla takvimini tamamladı.

