Sakarya'da mahalle bazlı dönüşüm hamlesinin öncüsü olan Tığcılar Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruluyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede, depreme dayanıklı modern yaşam alanlarının inşası için resmi yıkım süreci başlatılıyor.
Tarihi Yıkım Töreni İçin Tarih Verildi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şehir adına bir milat yaşandığını belirtti. 19 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'da gerçekleştirilecek olan yıkım töreni ile inşa sürecinin resmen başlayacağını duyuran Alemdar, tüm vatandaşları törene davet etti.
"Deprem kuşağında olan, çeyrek asır önce tarihin en büyük acılarını yaşayan Sakarya'mızda bir milat yaşanıyor ve yepyeni bir vizyon ortaya çıkıyor."
Projenin Detayları ve Destekçileri
Birinci derece deprem kuşağında yer alan kentte olası felaketlerin önüne geçmek amacıyla hazırlanan bu büyük proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Marmara Kentsel Dönüşüm Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla resmiyet kazanmıştı.
Tığcılar Mahallesi'nde yürütülecek çalışmalar neticesinde toplam 718 bağımsız bölüm yenilenerek güvenli yapılara dönüştürülecek. Proje, sadece binaları yenilemekle kalmayıp aynı zamanda dirençli, sosyal ve yeşil odaklı bir yaşam alanı vad ediyor.

