Sakarya Tığcılar kentsel dönüşümünde yıkım yüzde 65 seviyesine ulaştı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Tığcılar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde 69 binanın yıkıldığını, sürecin yüzde 65'e ulaştığını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehir merkezindeki Tığcılar Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında yıkım çalışmalarının yüzde 65 seviyesine ulaştığını açıkladı. Igfhaber'in aktardığı bilgilere göre, projede yer alan 109 binadan 69'unun yıkımı kısa sürede tamamlandı.
Kalan 40 binanın ardından inşaat başlayacak
Dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyerek son durumu paylaşan Alemdar, mahalle bazlı projenin 718 bağımsız bölümü kapsadığını ve yüzde 91 gibi tarihi bir uzlaşı oranıyla başladığını belirtti. Bölgede kalan 40 binada işlemlerin bitirilmesinin ardından, eş zamanlı olarak hazırlıkları süren yeni yapıların inşasına geçileceği ifade edildi.
Yeni yaşam alanının inşası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 4,67 hektarlık bir alanda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda bölgede komşuluk kültürünü destekleyen, sağlam ve modern imkânlara sahip yapılar kurulması hedefleniyor.
Çalışmaların takvimine ilişkin bilgi veren Başkan Alemdar, deprem gerçeğine dikkat çekerek vatandaşların güvenli yuvalarda yaşaması için gayret ettiklerini vurguladı. Alemdar, “Dirençli, sosyal ve yeşil şehir vizyonumuz doğrultusunda Tığcılar Mahallemizi altyapısı ve üstyapısıyla modern bir görünüme kavuşturacağız. Yeni yılın başında ihale sürecini başlatarak şehir merkezimizi dönüştürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Süreç boyunca vatandaşların güçlü desteğini yanlarında hissettiklerini belirten Alemdar; Cumhurbaşkanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, vali, milletvekilleri ve mahalle sakinlerine teşekkürlerini iletti.
Haberi Derleyen: Yorumla Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.













