Bursa Osmangazi'de 1.400 metrelik yeni altyapı çalışması başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleri, kentsel dönüşümle nüfusu artacak Akpınar Mahallesi'nde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı kuruyor.

Kentsel dönüşüm sebebiyle nüfus yoğunluğunun artması beklenen Osmangazi Akpınar Mahallesi'nde, su baskınlarını önlemek ve atık suları arıtmak maksadıyla belediye ekiplerince kapsamlı bir altyapı yenileme faaliyeti yürütülüyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci kapsamında altyapı ağını iyileştirme çalışması başlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla il genelinde altyapı ağını güçlendirme çalışmaları çerçevesinde yatırımlarına devam ediyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süreci dahilinde yoğunluk artışı öngörülen bölgelerde altyapı ağını güçlendirme çalışmalarına başladı.
Atık suların arıtılması ve su baskın riskinin azaltılması maksadıyla BUSKİ ekipleri, bölgede 700 metre kanalizasyon ve 700 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 1.400 metrelik altyapı çalışması yürütüyor. Ekipler tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirilen bölge sakinleri, yeni altyapı için Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'ya ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Haberi Derleyen: Okan AVŞAR
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.















