Bakan Işıkhan: Sendika üyesi kamu görevlisi 2 milyon 403 bini aştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikalaşma oranının yüzde 77,96'ya çıktığını belirterek şehit yakınlarına ödeme yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Antalya'nın Kumluca ilçesinde Büro Memur-Sen tarafından düzenlenen Genişletilmiş Teşkilat Eğitimi toplantısına katıldı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da yer aldığı toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, Temmuz 2026 verilerine göre büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda 355 binin üzerinde kamu görevlisi bulunduğunu bildirdi.
Sendikalaşma Oranı Yüzde 77,96'ya Yükseldi
Türkiye'de kamu görevlilerinin sendikal örgütlenmesinin önemli bir seviyeye ulaştığını belirten Vedat Işıkhan, Temmuz 2026 itibarıyla sendika üyesi kamu görevlisi sayısının 2 milyon 403 bini aştığını ve sendikalaşma oranının yüzde 77,96'ya yükseldiğini aktardı. Bakan Işıkhan, bu rakamların örgütlü temsilin kamu çalışma hayatındaki yerini açık biçimde ortaya koyduğunu ifade etti.
8. Dönem Toplu Sözleşme Süreci
Toplu sözleşme hükümlerinin kurumlarında doğru ve tutarlı uygulanmasını, çalışanların haklarına erişimini ve uygulamadaki tereddütlerin giderilmesini önemsediklerini belirten Vedat Işıkhan, 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde 11 hizmet kolunun tamamında uzlaşmaya vardıklarını kaydetti. Önümüzdeki sene ise 2028-2029 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecinin sürdürüleceği belirtildi.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Şehit Yakınları ve Gazilere Eğitim Yardımı Ödemesi
Aziz şehitlerin emaneti evlatları ile harp ve vazife malulleri ve çocuklarına eğitim öğretim yardım ödeneklerinin yarın itibarıyla gerçekleştirileceğini kaydeden Vedat Işıkhan, 2026-2027 Eğitim Öğretim dönemi için 18 bin 441 öğrenciye toplam 609 milyon liralık ödeme yapılacağını bildirdi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.















