ABD'de yayımlanan raporda Donald Trump'a eski İsviçre Güzeli'nden cinsel saldırı suçlaması
ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Demokratlarının hazırladığı raporda, eski İsviçre Güzeli Beatrice Keul'un Donald Trump tarafından 1993 yılında tecavüze uğradığı iddia edildi.

ABD'de Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'ndeki Demokrat Partililer, Donald Trump'ın cinsel suçlu Jeffrey Epstein ile bağlantılarını inceleyen yeni bir rapor yayımladı. Habertürk'ün aktardığına göre raporda, eski İsviçre Güzeli Beatrice Keul'un, Donald Trump'ın Kasım 1993'te New York'taki bir otelde kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği bilgisi yer aldı.

"Güzellik yarışması avlanma alanıydı"
Rapor, Keul'un anlatımını ilk kez ayrıntılı olarak sundu. Buna göre Keul, Trump, Epstein ve diğerlerinin, 16 ila 22 yaş arası genç kızlar için düzenlenen Donald J. Trump Amerikan Rüyası Güzellik Yarışması'nı savunmasız genç kadın ve kız çocuklarını avlamak için bir avlanma alanı olarak kullandıklarını iddia etti. Raporda, Keul 24 yaşındaydı ve Jill Harth tarafından Kasım 1993'te Atlantic City ve New York'ta düzenlenen güzellik yarışmasına katılmak üzere davet edildiğinde model ve finansal hizmetler uzmanı olarak çalışıyordu.
"Trump bana vaatlerde bulundu"
Raporda yer alan ve komite personeliyle yaptığı bir röportajda Keul'un anlattığına göre, o dönemde Trump'a ait olan Plaza Oteli'nde düzenlenen bir basın yemeği sırasında Trump, Keul'e yaklaşarak vize almasına ve New York Üniversitesi'ne kabul edilmesine yardımcı olacağına söz verdi. Epstein'in de kısa bir süre sonra Keul'ere yaklaşarak benzer vaatlerde bulunduğu ve Mar-a-Lago'daki bir partiye davet ettiği iddia edildi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde bir Trump temsilcisi Keul'ü kendisiyle görüşmek üzere üst kata davet etti.
Keul, bir süite girdikten sonra Trump'ın onu arkadan yakalayıp saldırdığını, elbisesini yırttığını ve vücudunun çeşitli yerlerinde kanama ve morluklara neden olduğunu iddia etti. Keul'e göre saldırının ardından Trump, vize ve New York Üniversitesi'ne kabul konusunda yardım edeceğine dair sözlerini tekrarladı ve ondan sessiz kalması için söz aldı. Keul, yarışmayı dehşet içinde ve sersemlemiş bir halde bitirerek İsviçre'ye döndü ve birkaç hafta sonra Hawaii'de Trump'ın sponsorluğunda düzenlenen başka bir güzellik yarışmasına katılmayı reddetti.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Beyaz Saray'dan iddialara yalanlama
Trump, Keul'ün iddialarıyla bağlantılı olarak bugün dek herhangi bir suçtan yargılanmadı. Beyaz Saray sözcüsü Lauren Bis, iddiaları reddeden açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Bu 'rapor', Trump'ın tarihi başarılarıyla ivme kazanan Cumhuriyetçilerin yükselişinden Amerikalıların dikkatini dağıtmak için çılgın Demokratların çaresiz bir girişiminden başka bir şey değil. Başkan, Jeffrey Epstein'i Mar-a-Lago'daki kulübünden kovdu, çünkü o bir sapıktı ve Epstein ile ilgili her şeyden tamamen aklandı."
Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Demokratlarının raporu, iddiaları desteklediğini söylediği diğer anlatımlara da atıfta bulundu. Bunlar arasında makyaj sanatçısı Jill Harth'ın Trump'a karşı 1997'de açtığı cinsel saldırı davası da yer aldı.
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.














