USKD Heyeti KKTC Temaslarının Ardından İki Protokol İmzaladı
USKD heyeti KKTC ziyaretinde üniversiteler ve iş dünyasıyla bir araya geldi. Yakın Doğu Üniversitesi ile iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı.

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği (USKD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği temasların ardından İzmir'e döndü. Heyet, ziyaret kapsamında üniversiteler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek iki ayrı protokol imzaladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan USKD Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan, temasların kadınların güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınma, akademik iş birlikleri, kadın girişimciliği ve Türk dünyası kadınları arasında kalıcı dayanışma ağları oluşturma hedefleri doğrultusunda yapıldığını belirtti.
"Bu ziyaretin temel amacı, KKTC'deki üniversiteler, iş dünyası, kadın girişimcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma alanlarımızı belirlemek ve özellikle 'Türk Dünyası Kadın Liderleri Sürdürülebilir Kalkınma Programı' için güçlü bir KKTC paydaş ağı oluşturmaktı. Üç günlük yoğun temaslarımızın sonunda, yalnızca yeni bağlantılar kurarak değil; somut protokoller, ortak proje fikirleri ve güçlü işbirliği sözleriyle İzmir’e döndük."
Yakın Doğu Üniversitesi İle İki Protokol İmzalandı
Temaslar kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Tüzünkan ile görüşme gerçekleştirilerek dernek ile üniversite arasında rektörlük düzeyinde iş birliği protokolü imzalandı. Heyet ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adile Öniz Özgören ile bir araya gelerek ikinci bir protokole daha imza attı.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
"Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Tüzünkan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin ardından, USKD ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında rektörlük düzeyinde iş birliği protokolü imzaladık. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adile Öniz Özgören'le de görüşerek ikinci bir işbirliği protokolü daha yaptık."
Ticaret Odası ve Kadın Girişimcilerle Toplantı
Görüşmelerin devamında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelindi. Toplantıda Kadın Girişimciler Konseyi (KGK) Başkanı Eda Kervanlı da yer aldı.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
"Sonrasında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir araya geldik. Toplantıya Kadın Girişimciler Konseyi (KGK) Başkanı Eda Kervanlı da katıldı. Kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi, ekonomik dayanışma, kadınların iş dünyasındaki etkinliğinin artırılması ve karşılıklı deneyim paylaşımı konularında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde ortak çalışmalar geliştirmek üzere güçlü bir iş birliği zemini oluşturduk."
USKD heyeti üç günlük program çerçevesinde İş Kadınları Derneği ve KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda da temaslarda bulundu.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.
