Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sınavlara hazırlık süreçlerini ücretsiz kaynaklarla desteklemek amacıyla dijital platformu MEBİ üzerinden dev bir çalışma başlattı. 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca Türkiye genelinde toplam 12 YKS ve 10 LGS deneme sınavı çevrim içi ortamda düzenlenecek.
Sınav Hazırlık Süreçleri Anlık İzlenecek
Okul derslerine destek vermenin yanı sıra merkezî sınavlara hazırlık imkânını tek çatı altında toplayan bireysel öğrenme platformu, öğrencilerin yıl boyunca gelişimini takip etmeyi hedefliyor. Yapılacak denemeler sayesinde adayların eksik kaldığı alanlar tespit edilerek hedefe yönelik çalışma haritaları çıkarılacak.
Sınav takvimine göre LGS denemeleri sadece 8. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak. YKS denemeleri ise 12. sınıf öğrencileri ile mezun adayların kullanımına açılacak. YKS oturumları; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) formatlarının tamamını kapsayacak şekilde hazırlanacak.
İlk YKS Denemesi 21 Eylül'de Erişime Açılıyor
Bakanlığın açıkladığı takvime göre ilk YKS denemesi 21-27 Eylül 2026 tarihleri arasında platform üzerinden erişilebilir olacak. 8. sınıflara yönelik ilk LGS deneme sınavı ise 2-8 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Haziran 2027 tarihine kadar belirli periyotlarla sürdürülecek olan bu uygulamalar, öğrencilere kendi performanslarını düzenli olarak ölçme imkânı sunacak. Ülke genelindeki tüm adaylar sistem üzerinden Türkiye sıralamalarını görebilecek, geçmiş sınav sonuçlarıyla kıyaslama yaparak öncelik vermeleri gereken konuları belirleyebilecek.

