Erenler Bilim Şenliği Kapalı Pazar Yeri'nde Başladı
TÜBİTAK 4007 destekli Erenler Bilim Şenliği, Sakarya'da kapılarını açtı. Şenlik 1-3 Ekim 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sakarya'da bulunan Erenler Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde TÜBİTAK 4007 desteğiyle hayata geçirilen Erenler Bilim Şenliği'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Erenler Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç ile Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş iştirak etti.
Öğrencilerin Bilim ve Teknolojiye İlgisi
Gerçekleştirilen organizasyonda bilimsel merak ile araştırma ve keşfetme duygusu öne çıkarıldı. Farklı teknoloji ve bilim faaliyetleri sayesinde katılımcı öğrenciler eğlenerek öğrenme imkanı buldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şenlik, gençlerin bilim alanındaki merakını gözler önüne serdi.
Çalışmalar ve Katılımcılar
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK temsilcisi Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak etkinlik alanına gelerek yürütülen projeleri yakından inceledi. Erenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen program, öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme ve üretim kabiliyetlerini pekiştirmeyi amaçlıyor.
Bilim kültürünün yaygınlaşmasını destekleyen Erenler Bilim Şenliği, 1-3 Ekim 2026 tarihleri aralığında üç gün süreyle faaliyetlerine devam edecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.