Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda eski yönetici İlker Alkun söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Alkun, eski başkan Aziz Yıldırım'ın Sadettin Saran yönetimine yönelik yönelttiği eleştirilere kürsüden yanıt verdi.
2 Yılda 79 Milyon Euro Faiz Yükü
Göreve geldiklerinde kulübün büyük bir borç sarmalında olduğunu savunan İlker Alkun, 2 yıllık süre zarfında kendilerine devredilen faiz yükünün 79 milyon euro seviyesine ulaştığını vurguladı. Alkun, bu süreçte elde edilen gelirlerin öncelikli olarak bu mali baskıyı hafifletmek amacıyla kullanıldığını kaydetti.
"2 yılda sadece bize bırakılan faiz yükü 79 milyon euroydu. Bu gelirleri elde ettiğimizde derhal bu faiz yükünden kurtulmamız lazım dedik. Bankalar anlaşmasını kapatmayabilirdik. Ama 25 sene sonunda gelen faiz yükünün sorumlusu Sadettin Saran ve yönetimi mi? 25 yıllık gelen döngüyle bu borç kar topu gibi büyüyor"
Temlik Tartışmaları ve Geçmiş Dönem Borçları
Kulüp gelirlerinin temlik altına alındığı yönündeki iddialara da açıklık getiren İlker Alkun, bu uygulamanın Fenerbahçe tarihinde yeni bir uygulama olmadığını dile getirdi.
"Fenerbahçe Spor Kulübü'nde ilk kez yapılan bir durum değil. Geçmiş yönetimlerde defalarca yapıldı"
Son 27 yıllık süreçte biriken borç yükünün kulübün öz kaynaklarıyla kısmen eritildiğini belirten Alkun, bu dönem zarfında bankalara yaklaşık 4 milyar lira tutarında borç kapatması yapıldığını paylaştı.
"Biz Buraya Kavga Etmeye Gelmedik"
Genel kurulun yapıcı bir atmosferde ilerlemesi gerektiğini belirten İlker Alkun, toplantının bir gerginlik alanı olmadığını ifade ederek konuşmasını tamamladı.
"Biz buraya kavga etmeye gelmedik, cevap hakkımızı kullanmaya geldik"

