Dört federasyonun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı
Buz Hokeyi, Buz Pateni, Curling ve Kayak federasyonlarının ana statüleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve teşkilat yapısı yenilendi.

Igfhaber'in aktardığına göre Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Türkiye Curling Federasyonu ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun ana statüleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gerçekleştirilen yeni düzenlemelerle birlikte söz konusu federasyonların teşkilat yapıları, yönetim ve denetim kurullarının görevleri, yetkileri ile çalışma esasları yeniden belirlendi.
Yayımlanan yeni ana statüler çerçevesinde federasyonların genel kurullarının yanı sıra yönetim, denetim ve disiplin kurullarının oluşumu da ele alındı. Kurulların görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usulleri ayrıntılı bir şekilde yeniden düzenlendi.
Yapılan idari değişiklikler yalnızca federasyon yönetim kademelerini kapsamıyor. Düzenlemeler; ilgili spor dallarında faaliyet gösteren kulüpleri, spor anonim şirketlerini, sporcuları, antrenörleri, hakemleri, yöneticileri ve diğer tüm spor görevlilerini de içine alıyor.
Spor kategorisinden bir başka haber:
Haberi Derleyen: Yorumla Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.















