Besnik Hasi'den Galatasaray yenilgisi sonrası savunma ve taktik eleştirisi
Galatasaray deplasmanında 4-3 mağlup olan Amedspor'un teknik direktörü Hasi, atılan üç gole rağmen yenen dört golün faturasını tecrübe eksikliğine kesti.

Süper Lig'in on birinci haftasında İstanbul'da oynanan mücadelenin ardından konuşan Besnik Hasi, ev sahibi ekibin 4-3 kazandığı maçta hücum performansını överken savunma hatalarından ders çıkaracaklarını dile getirdi.
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Amed Sportif Faaliyetler deplasmanda Galatasaray’a 4-3 yenildi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Besnik Hasi, Galatasaray’ı galibiyetinden dolayı tebrik ederek sözlerine başladı.
4 Gol Yerseniz Buradan Puan Alamazsınız
Planlarının maçın içerisinde kalmak olduğunu söyleyen Hasi, İkinci yarıda maçın içinde kaldık.
Goller geçişlerden geldi. İlk yarı çok fazla top verdik. İkinci yarıda daha iyiydik. Çok güzel gollerle geri döndük. Deplasmanda 3 gol atıyorsanız buradan puan alıp götürmeniz lazım. Bizim ve Galatasaray arasındaki fark, onlar çok tecrübeliler. Hız ve güç, bu farkı yapan kelimeler. Modern futbolda bu iki unsur çok önemli. Takımımdan çok mutlum. Buradan ders çıkarmamız lazım. Nerede olduğumuzu görmek adına bu tarz maçlar çok önemli.

İkinci yarı planı ve hücum futbolu tercihi
Dersler çıkaracağız. 4 gol yerseniz buradan puan alamazsınız diye konuştu.
Galatasaray karşısında asıl planının ikinci yarıda olduğunu ifade eden Besnik Hasi, Galatasaray olsun herhangi bir takım olsun ikinci sıradaysanız bunu hak ettiğiniz için oradasınızdır. Rakibe saygı gösterdik. 5 defans oyuncusu koyup, önüne de 3 orta sahayla geçiş oyunu beklemek bana göre değil.
Spor kategorisinden bir başka haber:

Biz futbol oynamak istedik. Aslında benim planım ikinci yarıydı. Şampiyonlar Ligi oynayan ve yorgun olan bir Galatasaray var. İkinci yarı düşeceklerini biliyorduk. Orta sahalarını kapatmayı düşündüm. Çünkü çok tehlikeliler. Böyle büyük takımlara oynuyorsanız kendi oyununuzu oynarsınız. Ben atak yapmayı seven taraftayım şeklinde konuştu. Hasi ayrıca İsviçreli futbolcu Samuel Ballet’e verilen 3 maçlık cezanın çok fazla olduğunu söyledi.
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.















