Süper Lig'de zirve mücadelesini sürdüren Fenerbahçe, son dönemde kalesini ve rakip kale direklerini geçmekte zorlanıyor. Yapılan son istatistiki araştırmalara göre sarı-lacivertli ekip, şutlarının direkten dönme oranıyla ligin en talihsiz takımı unvanını elinde bulunduruyor.
Son İki Sezonda 27 Şut Direkten Döndü
Son iki sezona ait veriler incelendiğinde, sarı-lacivertlilerin çektiği şutlarda topun tam 27 kez direkten oyun alanına geri döndüğü belirlendi. Ortaya çıkan bu tablo, Fenerbahçe takımını Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde şans faktöründen en az yararlanan ekip konumuna getirdi.
Gaziantep FK Karşılaşmasında İki Kritik An
Sarı-lacivertli ekip, son oynadığı Gaziantep FK mücadelesinde de bu talihsizliğini sürdürdü. Karşılaşmanın 54. dakikasında ceza alanına giren Guendouzi tarafınca yapılan vuruş savunmaya takıldı. Seken meşin yuvarlağa Kerem tarafından yapılan plase vuruşta top doğrudan direğe çarparak sahadaki mücadeleye geri döndü.
Mücadelenin Son Anlarında Greenwood Çarptı
Müsabakanın son bölümlerinde baskısını artıran Fenerbahçe, dakikalar 88'i gösterdiğinde bir kez daha çerçeveye takıldı. Kazanılan serbest vuruşta topun arkasına geçen Greenwood'un kaleye gönderdiği sert şutta meşin yuvarlak üst direkte patladı. Bu pozisyonla birlikte sarı-lacivertliler sahadan direk engeline takılarak ayrıldı.

