Sarı-lacivertli kulüpte transfer döneminin sona ermesinin ardından kadro planlamasına dair sıcak bir gelişme yaşandı. Gazeteci Sercan Hamzaoğlu, teknik direktör İsmail Kartal'ın yabancı oyuncu kontenjanında yaşanabilecek olası bir ayrılık durumundaki net tavrını ilk kez açıkladı.
Yabancı Kontenjanında Asensio Kararı
Takımdaki yabancı oyuncu sirkülasyonunu değerlendiren Hamzaoğlu, tecrübeli çalıştırıcının öncelikli tercihini aktardı. Kadrodaki isimlerin durumuna dikkat çeken gazeteci, teknik heyetin planlamasını şu sözlerle duyurdu:
"Bütün Türkiye bunu duysun ilk defa söylüyorum. Benim bildiğim, duyduğum İsmail Kartal eğer ki Semedo, Talisca, Asensio... Buradan bir yabancı gidecekse Asensio gitsin diyor."
Alternatif Plan: Şampiyonlar Ligi ve Kupa
Başarılı teknik adamın aslında hiçbir oyuncusunu kaybetmek istemediğini vurgulayan Hamzaoğlu, zorunlu haller için düşünülen formülü de dile getirdi. Fenerbahçe teknik direktörünün kadroyu koruma arzusunda olduğunu belirten gazeteci, olası bir ayrılık ihtimaline karşı geliştirilen seçeneği aktardı.
Kartal'ın kadro mühendisliğindeki esnekliğine dikkat çeken Hamzaoğlu, tecrübeli teknik adamın yönetime sunduğu şartlı planı şu ifadelerle açıkladı:
"Ama diyor eğer ki çarem yoksa diyor Asensio gitsin ya da Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye Kupası'nda oynasın diyor."
Kadro Yapılandırmasında Son Durum
Sarı-lacivertli yönetim, teknik heyetin raporu doğrultusunda lisans tescil süreçlerini ve kulvarlara göre kadro bildirilerini Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili organizasyon makamlarına iletmeyi sürdürüyor.

