Trendyol Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'e 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
Mağlubiyetin Nedeni İlk Yarıdaki Performans
Tecrübeli teknik adam, yenilginin temel sebebi olarak maça kötü ve ritimsiz başlamalarını gösterdi. İlk devrede hiç gol şansı üretemediklerini belirten Vincenzo Italiano, kendi oyun kimliklerini sahaya yansıtamadıklarını vurguladı.
"Bence maçı ilk yarıda kaybettik. Kötü başladık, ritimsiz başladık. Hiç gol şansı üretemedik. Her zamanki oyunumuzu oynayamadık."
İkinci Yarıdaki Çaba Yeterli Olmadı
İkinci devrede daha iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Vincenzo Italiano, ancak bu reaksiyonun galibiyet için geç kaldığını kaydetti. Sahada kalitelerini daha net gösterebileceklerini ve bu sonuçla liderlik fırsatını teptiklerini dile getirdi.
"İkinci yarı iyi oynadık ama iş işten geçmişti. Kalitemizi gösterebilirdik. Lider olabilirdik ama olmadı."
Yorgunluk ve Gelecek Planları
Takımda yorgunluk hissettikleri için kadroda bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldığını belirten Vincenzo Italiano, bu hamlelerin istedikleri oyunu sahaya yansıtmasını sağlamadığını ifade etti. Liderlik şansını kaçırdıkları için büyük üzüntü duyduğunu aktardı.
"1 puan alsak bile liderdik, bunu elimizden kaçırdığımız için çok üzgünüm. Bence iyi bir dönem geçirdik. Hazirandan şu ana kadar iyi bir dönemdi."
Milli Ara ve Önümüzdeki Zorlu Periyot
Önümüzdeki milli aranın takım için doğru zamanda geldiğini belirten Vincenzo Italiano, bu geceki sonucun kendisinde bıraktığı olumsuz izi unutamayacağını ifade etti. Sıkı çalışmaya devam ederek Avrupa ve ligdeki zorlu maçlara hazırlanacaklarını kaydetti.
"Şimdi milli ara geliyor. Doğru zamanda geldi. Gerçekten üzgünüm, bugün lider olabilirdik. İlk yarıdaki oyundan dolayı üzgünüm. Bu maç aklımdan çıkmayacak, bu ekşi tadı unutamayacağım. Bu geceye rağmen iyi bir periyot geçirdik. Sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Sonra Avrupa ve ligde zorlu maçlar olacak."

