TBF Mali Genel Kurulu'nda raporlar oy birliğiyle ibra edildi
Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da yapıldı, tekerlekli sandalye branşı statü değiştirdi ve kulüp ödemeleri arttı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Mali Genel Kurulu, başkent Ankara'daki bir otelde gerçekleştirildi. Sozcu'nin aktardığına göre genel kurulda yönetim kurulunun faaliyet ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle ibra edildi.
Ana Statü Değişikliği ve Dört Stratejik Hedef
Toplantıda gerçekleştirilen ana statü değişikliğiyle tekerlekli sandalye basketbol branşı TBF'den ayrılarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bağlandı. Genel kuruldaki konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başlayan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, yeni dönem çalışmalarının mali ve operasyonel başarı, sportif başarı, sürdürülebilirlik, basketbolun yaygınlaşması ile tesisleşme olmak üzere dört ana hedef doğrultusunda yürütüldüğünü kaydetti.
Basketbol kategorisinden bir başka haber:
Kulüplere Yapılan Ödemelerde Artış Sağlandı
Ekonomik şartların kulüpleri etkilediğini ve yeni kaynak yaratmak için çalıştıklarını belirten Türkoğlu, son iki sezonda toplam gelirlerin yüzde 95 oranında arttığını açıkladı. Yapılan düzenlemeler kapsamında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi kulüplerine aktarılan ödemelerde yüzde 124, Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi kulüplerine yapılan ödemelerde ise yüzde 200 oranında artış sağlandığı bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Buğra TAŞ, gündem analizi, kamu politikaları ve sosyal gelişmeler üzerine odaklanan araştırmacı bir editördür. Haber metinlerini oluştururken olayların toplumsal arka planını derinlemesine incelemeyi ilke edinen TAŞ, teyitli bilgiye dayalı ve şeffaf yayıncılık anlayışıyla okuyuculara güvenilir bir perspektif sunmaktadır.







































