Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, yeni sezon öncesi düzenlenen medya gününde kariyer hedeflerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Yeni Sezon Hedefleri ve Artan Beklentiler
Ligde her geçen yıl beklentilerin arttığını ifade eden 24 yaşındaki milli oyuncu, bu durumun kendisini motive ettiğini vurguladı.
"Her yıl beklentiler farklılaşıyor, giderek büyüyor. Daha iyi bir oyuncu haline ancak böyle gelirsiniz. Bir gün bu ligdeki en iyi oyuncu olmak istiyorum."
Rekabet ve Hayatta Kalma Mücadelesi
NBA'de oynamanın zorluklarına değinen Alperen Şengün, ligdeki rekabet ortamını bir hayatta kalma mücadelesi olarak nitelendirdi.
"Bu ligde oynamak bir hayatta kalma mücadelesi. Çünkü her yıl gelen 60 yeni oyuncu var ve emekli olana kadar asla rahatlayamazsınız. Her yıl çok çalışmalısınız. Bu ligde oynamak zor. Çok fazla yetenek var ve ben bu baskıyı seviyorum."
Gelişim Odaklı Zihniyet
Sahadaki performansını sürekli yukarı taşımak istediğini belirten başarılı pivot, her sezon kendi sınırlarını zorladığını ifade etti.
"Her yıl, beni daha iyi bir oyuncu yapıyor. 20 sayı attıysam, 25 yapabilirim. 25 attıysam, 30 yapabilirim."

