Yürüyen merdiven butonlarına müdahaleye karşı sirenli sistem
Ankara’da yürüyen merdivenlerin acil durdurma butonlarına gereksiz müdahaleleri önlemek için sirenli uyarı sistemi 5 kritik noktada devreye alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yürüyen merdivenlerin acil durdurma butonlarının amacı dışında kullanılmasını engellemek amacıyla yeni bir önlem hayata geçirdi. Igfhaber'in aktardığı bilgilere göre, merdivenlerin durdurulması nedeniyle yaşanan ulaşım aksaklıklarının önüne geçmek için bazı noktalarda sirenli uyarı sistemi devreye sokuldu.
Son olarak 24 Ekim 2026 tarihinde saat 23.17’de Ahmet Hamdi Akseki Camisi önündeki alt geçitte bulunan yürüyen merdivenlerin bir kişinin müdahalesiyle durdurulduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Yeni uygulama kapsamında butona basıldığı anda sesli uyarı veren sistemle farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Siren Sistemi 5 Noktada Devrede
Ankara Büyükşehir Belediyesi, acil durdurma butonlarının gereksiz kullanımından en çok şikayet gelen Sincan Gimsa Alt Geçidi, Armada AVM, Kentpark AVM, Hacı Bayram ve Kızılay 2 Metro istasyonu çevresindeki yürüyen merdivenlere bu sistemi entegre etti. Yetkililer, uygulamanın diğer noktalarda da yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Haberi Derleyen: Yorumla Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.













