Yenişehir'deki Alaylı Sulama Göleti ile tarım arazileri suya kavuşacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Alaylı Sulama Göleti kapasitesini artırarak 595 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'in Alaylı Mahallesi'nde yürüttüğü Alaylı Sulama Göleti kapasite artırma çalışmasıyla bölgedeki tarım arazilerinin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak. Igfhaber'in aktardığına göre BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen projeyle, kuraklık ve yetersiz kalan su kaynaklarına kalıcı çözüm üretilmesi amaçlanıyor.
Mevcutta 240 bin metreküp depolama hacmine sahip olan Alaylı Sulama Göleti, azalan yağışlar ve artan tarımsal sulama talebi nedeniyle üreticilerin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Bu sorunu çözmek için Evkaya Deresi'nden gölete su taşıyacak yeni bir iletim hattı inşa ediliyor.
5.664 Metrelik İletim Hattı Kuruluyor
Proje kapsamında Evkaya Deresi üzerine yapılacak bent aracılığıyla alınacak su, farklı çaplardaki borulardan oluşan 5.664 metrelik hat üzerinden gölete ulaştırılacak. Çalışmalar sonucunda saniyede yaklaşık 25 litre suyun gölete aktarılması planlanıyor.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Alaylı Mahalle Muhtarı Kadir Çevik, bölgede hayvancılığın ağırlıkta olduğunu ve yem ihtiyacının tarım ürünlerinden karşılandığını belirtti. İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle mevcut su hacminin yetersiz kaldığını söyleyen Çevik, çalışmaların tamamlanmasıyla sorunun çözüleceğini ifade etti.
Bölge sakinleri de yatırımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, âtıl arazilerde yeniden ekim yapabileceklerini ve gençlerin toprağın potansiyelini değerlendirip gelir elde edebileceğini kaydetti.
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.















