03 Eylül 2026 sabah saatlerinde Tuzla Deri Sanayi Sitesi’nde çıkan yangın nedeniyle çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi; ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenmezken bölgedeki çalışmaların ilk etapta alevlerin kontrol altına alınmasına odaklandığı bildirildi. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra güvenlik önlemleri için polis ekiplerinin de sahada olduğu aktarıldı.
Olayla ilgili haber akışında, yangının sanayi alanındaki tesislerden yükseldiği ve çevredeki alanı etkileyen dumanların görülebildiğine dair ifadeler yer aldı. Ekiplerin söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken yangının büyüyüp büyümediğine ilişkin değerlendirmelerin müdahale süreci boyunca netleşmesi bekleniyor.
Tuzla Deri Sanayi Sitesi’nde yangın 03 Eylül 2026 saatlerinde çıktı. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
İhbarın ardından polis ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Yangının söndürülmesi ve sirayetin önlenmesine yönelik ekip çalışmalarının aktif olduğu vurgulandı.
Tuzla’nın sanayi dokusunun yoğun olduğu bir bölgede çıkan yangın, sadece tek bir iş yeri için değil çevredeki tesisler ve operasyon sürekliliği açısından da risk oluşturuyor. Bu nedenle müdahalenin hızla yürütülmesi, olası hasarın genişlemesini sınırlamak açısından önem taşıyor.
Yangının çıkış nedenine dair tespitlerin henüz kesinleşmediği belirtilirken, itfaiyenin sahadaki çalışmalarını tamamlamasının ardından süreçle ilgili yeni bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

