Tiyatromuzun Belleği Sergisi Maltepe'de Ziyarete Açıldı
Koleksiyoner Vural Arlıer'in arşivinden derlenen Tiyatromuzun Belleği sergisi, 8. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Maltepe'de açıldı.

Koleksiyoner Vural Arlıer'in kişisel arşivinden derlenen belgeler, afişler ve efemeralardan oluşan "Tiyatromuzun Belleği" sergisi, Maltepe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi, 30’a yakın ülkeden tiyatro topluluğunun katıldığı 8. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sanatseverlerle buluştu.
Küratörlüğünü Savaş Güller'in üstlendiği etkinliğe Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevahir Efe Akçelik, sanatçı Alev Oraloğlu, dramaturg Gökhan Aktemur, tiyatrocu Neriman Uysal ile tiyatrocu, yönetmen ve yayıncı Haldun Açıksözlü katıldı.
Açılışta Yapılan Konuşmalar
Açılış töreninde ilk sözü alan küratör Savaş Güller, serginin hazırlık aşamasını ve taşıdığı tarihî değeri aktardı. İlk kişisel sergisini açan Vural Arlıer, eserleri bir araya getirme sürecini anlatarak destekleri dolayısıyla Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’e ve Maltepe Belediyesi’ne teşekkür etti.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Etkinliğin onur konuğu Alev Oraloğlu, konuşmasında tiyatro geçmişine değinerek Oraloğlu Tiyatrosu’nun kuruluş öyküsünü ve dönüm noktalarını paylaştı. Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevahir Efe Akçelik ise Türk tiyatrosunun tarihsel gelişimine, tiyatronun birleştirici gücüne değinerek sanata ve sanatçıya verdikleri desteğin süreceğini ifade etti.
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.