Ticaret Bakanlığı'ndan Güvensiz Mama Sandalyesi İçin Toplatma Kararı
Ticaret Bakanlığı, bebek ve çocuk sağlığını tehdit eden tasarım kusurlu mama sandalyesinin piyasadan toplatılmasına ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

Piyasa denetimlerinde standartlara uymadığı belirlenen bir mama sandalyesi için Ticaret Bakanlığı tarafından satış yasağı ve toplatma kararı çıkarıldı.
Piyasa Gözetimi ve Denetimlerinde Güvenlik İhlali Tespit Edildi
Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları sonucunda, bebek ve çocuklar için üretilen bir mama sandalyesinin kritik güvenlik standartlarını karşılamadığı belirlendi. Gerçekleştirilen teknik incelemelerde, ürünün tasarımında yer alan güvenlik barı ile bacak açıklığı arasındaki mesafenin standartlarda öngörülen yasal değerlerin altında kaldığı saptandı. Bu durumun çocukların sandalyeden kayarak ya da düşerek yaralanma riskini önemli ölçüde artırdığı belirlendi.
Piyasaya Arz Yasaklandı ve Toplatma Süreci Başlatıldı
Tespit edilen riskler doğrultusunda ilgili mama sandalyesi hakkında piyasaya arzın yasaklanması ve piyasadaki ürünlerin ivedilikle toplatılması kararlaştırıldı. Bakanlık yetkilileri, çocukların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atabilecek her türlü ürüne karşı denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirtti.
“Denetimlerimizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Gündem kategorisinden bir başka haber:
“Ticaret Bakanlığımızca gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimleri kapsamında, çocuklar için üretilen bir mama sandalyesinin ilgili güvenlik standartlarını karşılamadığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde, güvenlik barı ile bacak açıklığı arasındaki mesafenin standartlarda belirtilen değerlerin altında olduğu ve bu durumun çocukların sandalyeden düşerek yaralanma riskini artırdığı belirlenmiştir.
Söz konusu ürün hakkında piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı alınmıştır. Çocuklarımızın sağlığını ve güvenliğini tehdit eden ürünlere karşı denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Kaynak: TEKHA
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.








































