TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı 6 Ekim Salı Günü Başlıyor
TBMM yeni yasama yılına 6 Ekim Salı günü başlıyor. Genel Kurul gündeminde Türk Kızılay Kanunu Teklifi ve fon krizi önergeleri yer alıyor.

TBMM’de 28’inci Dönem 5’inci Yasama Yılı, 6 Ekim Salı günü başlıyor. Meclis, "fon vurgunu” tartışmaları gölgesinde açılırken, salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.
Genel Kurul Gündemi ve Kızılay Kanunu Teklifi
Geçen yasama yılında sunulan ancak görüşülemeyen 9 maddelik Türk Kızılay Kanunu Teklifi Genel Kurul gündeminde ilk sırada yer alıyor. Teklif kapsamında Türk Kızılay'a uluslararası sözleşmelerle verilen hak ve yükümlülükleri amaç edinen başka tüzel kişilik kurulamayacak. Dernek, Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Kızılay Cemiyeti, Kızılay Derneği, Kızılay Cemiyeti ve Kızılay adlarını kullanabilecek.
Stratejik Alımlar ve Veri Paylaşımı
Afet ve acil durumlarda ulusal afet yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla Türk Kızılay ve iştiraklerinin ürettiği ilk yardım, afet lojistik ve geçici barınma ürün ile hizmetleri stratejik nitelikte alım sayılacak. Bu alımlar Kamu İhale Kanunu'na tabi olmaksızın doğrudan temin edilebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verileri ise yardımlarda mükerrerliği önlemek amacıyla protokol ile Türk Kızılay'a aktarılacak.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bankanın faaliyetlerine dair bilgilendirme yapacak. Derneğin ticari amaç gütmeden ithal ettiği bilimsel ve tıbbi cihazlar ile tedavi edici maddeler gümrük vergilerinden muaf tutulacak.

Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.