Sinop Kalesi Surlarını Kötü Görüntüden Kurtaracak Çalışma Başladı
UNESCO Geçici Listesi'ndeki Sinop Kalesi surlarındaki kaçak yapıların yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle başladı.

UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan milattan önce 7. yüzyılda inşa edilen 25 metre yüksekliğindeki Sinop Kalesi'nin surları, üzerindeki yapılardan temizleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen projede, kamulaştırma işlemleri biten 4 yapının yıkımı gerçekleştirildi.
Yıkım Çalışmaları ve Bütçe Detayları
Yıkım alanında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Özarslan, tarihi yapıların ortaya çıkarılması adına önemli bir adım atıldığını belirtti. Bakan Murat Kurum'un desteğiyle İl Özel İdaresine aktarılan 17 milyon liralık ödenekle sürecin başlatıldığını ifade eden Mustafa Özarslan, surlara bitişik 28 parseldeki konutların temizleneceğini aktardı.
"Geçmişte maalesef bu tür yanlış uygulamalar olmuş. Kalemizin estetiğini, görünümünü bozan bu tür yapılar var. 28 parselde kalemize bitişik konutlar var. Bunları ortadan kaldırmaya, temizlemeye devam ediyoruz." diyen Mustafa Özarslan, çalışmaların şehrin marka değerine katkı sunacağını kaydetti.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.