SASKİ'den Ferizli ve Kocaali'ye 61 milyon liralık içme suyu yatırımı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ, Ferizli ve Kocaali’nin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla 61 milyon liralık projenin temelini attı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Ferizli ve Kocaali ilçelerinin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve abonelere kesintisiz su ulaştırmak amacıyla 61 milyon liralık yatırımın temelini attı. Proje kapsamında inşa edilecek iki yeni servis deposuyla su depolama kapasitesinin artırılması ve arzın güvenilir bir altyapıyla sürdürülmesi hedefleniyor.
Ferizli’de 2 bin metreküplük depo
Yatırımın ilk aşamasında Ferizli’de inşa edilen 2 bin metreküplük servis deposunun çalışmalarına başlandı. Temel betonu dökülen tesiste manevra odasının perde ve kolon betonları tamamlanırken, depo bölümündeki imalatlar için kalıp çalışmaları sürüyor.
Yüksek depolama kapasitesine sahip tesis; Ferizli merkez mahallelerinin yanı sıra Devlet, İstiklal, İnönü, Kemalpaşa, Değirmencik, Çamlık, Akçukur, Damlık ve Karadiken mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanmasına katkı sunacak. Yatırım, olası arızalar ve yoğun tüketim dönemlerinde hizmetin sürdürülebilirliğini kesintisiz hâle getirecek.
Kocaali’ye yeni servis deposu
Proje kapsamında Kocaali Gümüşoluk Mahallesi’ne de 500 metreküp kapasiteli servis deposu inşa edilecek. Ferizli’deki deponun ardından Kocaali’de saha çalışmalarına başlanacak ve iki tesisle birlikte toplam 2 bin 500 metreküplük yeni depolama kapasitesi iki ilçenin altyapısına kazandırılacak.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Kurum tarafından yapılan açıklamada, "İçme suyunun abonelerimize güvenli ve kesintisiz şekilde ulaştırılması için altyapımızı geleceğin ihtiyaçlarını da gözeterek güçlendiriyoruz. Ferizli’de hayata geçirdiğimiz bu yatırımlarla su depolama kapasitemizi artırırken, özellikle tüketimin yükseldiği dönemlerde sistemin daha güçlü çalışmasına katkı sağlayacağız. İlçelerimizin altyapısını artan ihtiyaçlara karşı daha dirençli hale getirmek için yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

















