Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), il genelinde hayatı durma noktasına getiren şiddetli fırtına ve yağışlara ilişkin güncel durumu paylaştı. Sabah saatlerinde etkisini artıran ve metrekareye yer yer 100 kilogram su bırakan sağanak sebebiyle ekiplerin sel baskınlarına karşı harekete geçtiği bildirildi.
Kuzey İlçeleri ve Kırsal Kesimler Risk Altında
Şehrin bilhassa kuzey bölümünde yer alan ilçeler ile kırsal alanlar taşkınlardan en ağır şekilde etkilenen bölgeler oldu. Dere yataklarına yakın konumdaki mahallelerde su seviyelerinin tehlikeli boyutlara ulaşması üzerine kurum yetkilileri acil müdahale planlarını devreye soktuğunu duyurdu.
"Olumsuzlukların önüne geçmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik"
Sahada Dev Operasyon Başlatıldı
Şehir merkezinden en ücra köşelere dek uzanan geniş bir coğrafyada tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Tıkanmış su kanallarını açmak ve ana yollardaki birikintileri boşaltmak amacıyla geniş çaplı bir operasyon yürütülüyor. Sahadaki zorlu mücadelede tam 410 personel ve 145 araçlık dev bir filo aktif olarak görev üstleniyor.
"410 personel, 145 araç ve tüm imkanlarımızla şehrin merkezinden en uzak noktasına kadar bütün imkanlarımızla teyakkuz halindeyiz. Şehrin her noktasında olumsuzlukların önüne geçmek ve yağmurun kaynaklarımıza sorunsuz şekilde ulaşması için gayretle çalışıyoruz."
Meteorolojiden Yeni Gün Uyarısı
Yaşanan doğal afetin bilançosu sahada giderek netleşirken, yetkililer tehlikenin henüz tamamen geçmediğinin altını çiziyor. Elde edilen son tahminlere dayanarak kuvvetli hava muhalefetinin bir sonraki gün de kenti etkilemeye devam edeceği ifade ediliyor.
"An itibarıyla elde edilen verilere göre metrekareye yer yer 100 kilogram yağışın düştüğü kayıtlara geçti. Bu doğrultuda günün ilk saatlerinde sahaya çıkan ekiplerimiz ana arterlerdeki su taşkınlarını önlemek ve tıkanan kanalların açılması için cansiperane bir çalışma ortaya koymaktadır. Yağmurun 29 Eylül Salı günü de aynı şekilde etkili olacağı öngörüldüğü için tüm vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli davranması gerekmektedir."
Beklenen zorlu hava koşulları nedeniyle il genelinde yaşayanların 29 Eylül Salı günü boyunca yaşanabilecek ani su taşkınlarına karşı şimdiden hazırlıklı olmaları ve kritik dere yataklarından uzak durmaları büyük önem taşıyor.

