Pakistan basınında yer alan son dakika haberlerine göre, Kohat bölgesindeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde bulunan caminin giriş kapısı önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayın, bomba yüklü bir aracın kapıya çarpması sonucu gerçekleştiği değerlendirilirken, patlamanın hemen ardından bölgeden yoğun silahlı çatışma sesleri yükseldi.
Cuma Namazı Sırasında Kanlı Saldırı
Müslümanların kutsal günü olan cuma namazı sırasında gerçekleşen bu hain saldırıda, aralarında emniyet personelinin de bulunduğu çok sayıda kişi hedef alındı. Patlamanın şiddetiyle cami binasında büyük hasar oluşurken, yapının dış duvarlarından birinin de yıkıldığı bildirildi.
Hastane Başhekiminden Acı Bilanço
Kohat Bölge Hastanesi Başhekimi Tahir Ali Shah, yaşanan facianın ardından hastaneye 15 kişinin cansız bedeninin ve 50'den fazla yaralının getirildiğini resmi olarak açıkladı. Meydana gelen yoğun yaralı akını sonrasında hastanede acil durum ilan edildiği duyuruldu.
Bölgede Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgeye sevk edilirken, tedbir amaçlı olarak Kohat-Hangu kara yolu ulaşıma tamamen kapatıldı. Ekiplerin olay yerindeki detaylı incelemeleri ve güvenlik operasyonları devam ederken, kanlı saldırıyı henüz üstlenen herhangi bir grup veya örgüt bulunmuyor.
