Osmanlı'dan kalan asırlık vakıf geleneği ilaç desteğiyle yaşıyor
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kanuni Sultan Süleyman döneminden kalan tarihi vakfın şartları doğrultusunda ilaç desteği sağladı.

Diyarbakır'da tarihi vakfın hayır şartları gereğince ihtiyaç sahiplerinin ilaç fark ücretleri karşılandı.
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kanuni Sultan Süleyman döneminde kurulan Sultan I. Süleyman Vakfı’nın asırlardır devam eden hayır geleneğini günümüzde de yaşatıyor. Vakfın vakfiye şartları doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşların ilaç giderlerine destek verildi.
Hicri 954, miladi 1547-1548 yıllarında İstanbul’da kurulan Sultan I. Süleyman Vakfı, hastaların ilaç ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hayır şartlarıyla Osmanlı vakıf medeniyetinin önemli örnekleri arasında bulunuyor.
Bu kapsamda Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen destekle, ihtiyaç sahibi vatandaşların ilaç temini sırasında eczanelere ödemek zorunda kaldıkları ilaç fark ücretlerine katkıda bulunuldu.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Uygulamayla vatandaşların sağlık giderlerinden kaynaklanan ekonomik yüklerinin hafifletilmesi ve ihtiyaç duydukları ilaçlara daha kolay ulaşmaları amaçlandı.
Asırlardır Süren Hayır Geleneği
Vakıf medeniyetinin yardımlaşma, dayanışma ve merhamet anlayışını günümüze taşıyan bu hizmetle, asırlar önce belirlenen vakfiye şartları doğrultusunda hayır faaliyetleri sürdürülüyor.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Kaynak: TEKHA
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Buğra TAŞ, gündem analizi, kamu politikaları ve sosyal gelişmeler üzerine odaklanan araştırmacı bir editördür. Haber metinlerini oluştururken olayların toplumsal arka planını derinlemesine incelemeyi ilke edinen TAŞ, teyitli bilgiye dayalı ve şeffaf yayıncılık anlayışıyla okuyuculara güvenilir bir perspektif sunmaktadır.















