Ordu'da peyzaj için üretilen 550 bin kışlık çiçek dikime hazırlanıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi, seralarında ürettiği 550 bin kışlık çiçek fidesini kent estetiğini artırmak ve bütçeye katkı sağlamak amacıyla toprakla buluşturuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, peyzaj çalışmalarında kullanılan çiçek ve süs bitkilerini kendi seralarında üreterek hem kent estetiğine hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor. Igfhaber'in aktardığına göre kış sezonu için hazırlanan 550 bin çiçek fidesi toprakla buluşmak için gün sayıyor.
550 Bin Kışlık Çiçek Fidesi Dikime Hazır
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Melet Vadisi’nde kurulan çiçek ve süs bitkileri üretim serasında çalışmalar devam ediyor. Yetiştirilen çuha, menekşe, portakal nergisi ve süs lahanası gibi mevsimlik türlerdeki 550 bin kışlık çiçek, Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kentin dört bir yanında toprakla buluşturulacak.
Başkan Güler: “Ekonomimize Katkı Sağlıyoruz”
Melet’in kenarında kurulan seralardaki çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmanın önemini şu sözlerle belirtti:
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
"Belediyemizin park ve bahçelerinde kullandığımız çiçekleri kurduğumuz seralarımızda kendimiz üretiyoruz. Bu sayede hem ekonomimize katkı sağlıyor hem de yeni bir sektör oluşturuyoruz. Burası Yalova gibi bir çiçek kenti olabilir. Bu alan üzerinde de özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz."
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.















