Ordu'da kültür otağı projesi 19 ilçeye yayılıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel değerleri yaşatmak için başlattığı kültür otağı çalışması, sekiz ilçede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ordu genelinde Türk kültürünü korumak ve sosyal yaşamı zenginleştirmek amacıyla hayata geçirilen kültür otağı projeleri sekiz ilçede tamamlandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türk kültürünü korumak, geleneksel değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdiği kültür otağı çalışmasını 19 ilçeye yaymayı hedefliyor. Bu kapsamda vatandaşların bir araya gelerek sosyalleşebileceği kültür otağlarının 8 ilçede kurulumu tamamlandı. İlk olarak Altınordu’da hayata geçirilen ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan kültür otağları; Akkuş, Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı ve Mesudiye’nin ardından İkizce ve Gürgentepe’de de kuruldu.
Böylece toplam 8 ilçede vatandaşların kullanımına hazır hale getirilen kültür otağları, ilçelerin sosyal yaşamına yeni buluşma alanları kazandırdı. Gürgentepe’de seyir terasının bulunduğu alana, İkizce’de ise ilçe merkezinde spor salonunun yer aldığı bölgeye inşa edilen kültür otağları, konumlarıyla da vatandaşların kolayca ulaşabileceği sosyal yaşam alanları olarak hizmet verecek.
Geleneksel mimariyle tasarlanan otağlar hizmet veriyor
Geleneksel Türk mimarisinden izler taşıyan ve kafeterya konseptiyle tasarlanan kültür otağları; sosyal hizmet kurumları, dernekler ve çeşitli kuruluşların etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Özellikle yaşlı, çocuk ve engelli bireylerin kullanımına yönelik imkânlar sunan otağlar, üniversite öğrencileri başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerini de bir araya getirecek.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Başkan Güler’in Öncülüğünde Sosyal Yaşama Katkı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde sürdürülen çalışma, geleneksel kültürün yaşatılmasının yanı sıra ilçelerde sosyal etkileşimi ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor. Kültür otağları, geçmişin değerlerini günümüzün sosyal yaşamıyla buluşturarak Ordu’nun kültürel ve sosyal hayatına katkı sağlıyor.
Haberi Derleyen: Buğra TAŞ
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Buğra TAŞ, gündem analizi, kamu politikaları ve sosyal gelişmeler üzerine odaklanan araştırmacı bir editördür. Haber metinlerini oluştururken olayların toplumsal arka planını derinlemesine incelemeyi ilke edinen TAŞ, teyitli bilgiye dayalı ve şeffaf yayıncılık anlayışıyla okuyuculara güvenilir bir perspektif sunmaktadır.















