Oğuz Baykara'ya Genji'nin Hikayesi çevirisiyle onur ödülü verildi
2015'ten bu yana düzenlenen Uluslararası Özkan Mert Onur Ödülleri'nde Çeviri Ödülü, Genji'nin Hikayesi'ni Türkçeye kazandıran Oğuz Baykara'ya takdim edildi.

Habertürk'ün aktardığına göre, hoşgörü, kültürel miras ve insanlığa değer katan yaşamları görünür kılmak amacıyla 2015 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Özkan Mert Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Organizasyon kapsamında verilen Çeviri Ödülü'ne, Genji'nin Hikayesi adlı eseri Türkçeye kazandıran Oğuz Baykara layık görüldü.
Ödüller İstanbul'da sahiplerini buldu
Etkinlikte çevirinin yanı sıra edebiyat, bilim, Anadolu tarım mirası, kadın liderliği, görsel sanatlar ve gastronomi tarihi gibi farklı alanlarda da başarılı isimler ödüllendirildi.
Dünyanın ilk romanı olarak biliniyor
Oğuz Baykara'ya ödülü getiren ve VakıfBank Kültür Yayınları tarafından yayımlanan Japon edebiyatının önde gelen eserlerinden Genji'nin Hikayesi, edebiyat dünyasında sıklıkla "dünyanın ilk romanı" olarak nitelendiriliyor. Üç kuşağa yayılan bir anlatısı bulunan eser, 54 bölümden oluşuyor ve içinde yaklaşık 450 karakteri barındırıyor.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Verilen Çeviri Ödülü, dünya edebiyatının önemli eserlerini Türkçeye kazandıran çeviri çalışmalarının kültürel miras aktarımındaki rolüne bir kez daha dikkat çekti.
Haberi Derleyen: Okan AVŞAR
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.















