Mustafa Orman, Stephen Hetherington ve Guridi'nin Yeni Kitapları Çıktı
Edebiyattan felsefeye ve çocuk edebiyatına uzanan haftanın yeni kitapları Everest Yayınları, Alfa Yayınları ve raflardaki yerini alan eserlerle tanıtıldı.

Biyografiden romana, araştırmadan şiire kadar farklı türlerde yeni eserler bu hafta okurlarla buluştu. Kadir Kaymakçı tarafından hazırlanan seçkide edebiyat, felsefe ve resimli çocuk kitabı kategorilerinden üç yeni yapıt öne çıktı.
Mustafa Orman'dan Yeni Roman
Mustafa Orman imzası taşıyan "Kar Yağıyor Behçet Hanım" adlı roman, Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Eserde, ölüm döşeğindeki ikizi Selim’in kimliğini alarak Kars’a giden Salih’in Behçet Hanım ile tanışması ve sonrasında yaşadığı içsel çatışmalar konu ediliyor. Günümüzde geçen bir Habil ile Kabil anlatısı kuran roman, kentin sessizliği arkasındaki toplumsal ve siyasi gerilimleri ele alıyor.
Felsefe ve Çocuk Edebiyatından Yeni Eserler
Alfa Yayınları etiketiyle çıkan "Epistemoloji Nedir?" kitabında Stephen Hetherington, bilgi teorisinin tarihsel ve kavramsal çerçevesini irdeliyor. Yazar çalışmasında düşünmenin, inanmanın ve kuşku duymanın bilgiyle ilişkisini incelerken klasik görüşlerin hayata nasıl uygulanabileceğini aktarıyor.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Yazar Guridi tarafından hazırlanan "Ö" adlı sessiz kitap ise kış uykusuna yatmayıp doğayı keşfetmeyi seçen bir ayının yolculuğunu anlatıyor. Metin içermeyen ve çizimlerle ilerleyen eser, insanların çevre üzerindeki etkilerini ve doğanın karşılaştığı sorunları Ayı Ö'nün bakış açısından sunuyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
