MSB: Son bir haftada 2 PKK'lı terörist teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı son bir haftalık faaliyetleri açıkladı; sınırlarda 422 kişi yakalandı, yıl başından bu yana yakalananlar 14 bin 629 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından gerçekleştirilen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele ve hudut güvenliğine ilişkin son veriler paylaşıldı. Igfhaber'nin aktardığına göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonları kapsamında son bir haftada 2 PKK'lı terörist teslim oldu.
Terörle Mücadele ve Hudut Güvenliği Verileri
Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk'ün aktardığı bilgilere göre, ülke güvenliği için yürütülen faaliyetler kararlılıkla sürdürülüyor. Hudut güvenliği önlemleri çerçevesinde son bir haftada 1'i terör örgütü mensubu olmak üzere 422 kişi yakalandı.
1 Ocak'tan bu yana yasa dışı geçiş girişiminde bulunurken yakalananların toplam sayısı 14 bin 629'a ulaştı. Sınır hattında alınan tedbirler neticesinde son bir haftada engellenen 957 kişiyle birlikte, yıl içerisinde engellenenlerin toplam sayısı ise 57 bin 855 olarak kayıtlara geçti.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Uluslararası Barışa Katkı Faaliyetleri
Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin millî güvenliği sağlamanın yanı sıra dost ve müttefik ülkelerle yürütülen iş birliği, eğitim ve danışmanlık faaliyetleriyle bölgesel ve küresel barışa katkı sunmaya devam ettiği belirtildi.
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.







































