Mecidiye Köyü'nün kanalizasyon sorunu için 2027 yatırım planı
Mecidiye Köyü'nün uzun süredir çözüm bekleyen kanalizasyon ve arıtma tesisi projesi için bakanlıktan yanıt geldi, çalışmalar 2027'de.

CHP'li Ahmet Baran Yazgan'ın Meclis gündemine taşıdığı Keşan'ın Mecidiye Köyü kanalizasyon meselesi için hazırlanan arıtma tesisi projesinin 2027 yatırım programına dahil edilmesi planlanıyor.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan’ın yaklaşık 1,5 yıl önce TBMM gündemine taşıdığı Mecidiye Köyü’nün kanalizasyon sorunu için adım atıldı. Atık su ve arıtma tesisi projesinin hazırlandığı ve 2027 yılı yatırım programına alınmasının planlandığı duyuruldu. Yazgan, projenin tamamlanana kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Köyü’nde yıllardır çözüm bekleyen kanalizasyon sorunu için yeni bir gelişme yaşandı.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan’ın 9 Mayıs 2025 tarihinde TBMM'ye sunduğu soru önergesine, yaklaşık 1,5 yıl sonra İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den yanıt geldi. Yazgan, önergesinde Mecidiye Köyü’nde kanalizasyon altyapısının bulunmadığına dikkat çekerek, özellikle yaz aylarında nüfusu 30 bine ulaşan köyde çevre ve halk sağlığı açısından ciddi sorunlar yaşandığını belirtmişti.
Arıtma tesisi projesi için takvim netleşiyor
Saros Körfezi kıyısında yaklaşık 10 kilometrelik sahil şeridine sahip olan köyün turistik önemine de vurgu yapan Yazgan, yarım kalan projenin akıbetini sormuştu.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Yanıtı değerlendiren CHP'li Yazgan, gelişmeyi değerli bulduklarını ancak projenin yalnızca kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini vurguladı. Yazgan, yatırım programına alınma sürecini, ödenek ayrılmasını ve inşaat çalışmalarının başlamasını yakından takip edeceklerini belirterek, “Mecidiye köyü sakinlerimizin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır. Mecidiye Köyü kanalizasyon ve arıtma altyapısına kavuşana kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Haberi Derleyen: Okan AVŞAR
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.



















