Manisa Ahmetli'de Kronik Altyapı Sorunu Yağmursuyu Hattıyla Çözüldü
Manisa Büyükşehir ve MASKİ iş birliğiyle Ahmetli Barbaros Mahallesi Fatih Caddesi'nde tamamlanan yağmursuyu hattı sonrası sıcak asfalt çalışması başlıyor.

Manisa'da MASKİ ve ilçe belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü altyapı hamlesiyle Ahmetli'nin Barbaros Mahallesi'ndeki uzun soluklu su taşkını mağduriyeti giderildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Ahmetli ilçesi Barbaros Mahallesi Fatih Caddesi’nde 550 metrelik yağmursuyu hattı çalışması bitirildi. Yıllardır su taşkınları nedeniyle mağduriyet yaşayan mahalle sakinlerinin sorunu çözüme kavuşturulurken cadde, sıcak asfalt çalışmasıyla yenilenecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu öncülüğünde kent genelinde altyapı yatırımlarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Ahmetli ilçesi Barbaros Mahallesi Fatih Caddesi’nde yürütülen 550 metrelik yağmursuyu hattı çalışması tamamlandı. Ahmetli Belediyesi’nin de araç desteği verdiği çalışmayla, özellikle yağışlı havalarda yaşanan su birikintileri ve taşkınların önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Dört Sokağın Suyu Ahmetli Çayı'na Ulaştırılacak
Dört sokağın yağmur suyunu toplayarak Ahmetli Çayı’na ulaştıracak hattın tamamlanmasının ardından cadde sıcak asfaltla kaplanarak yenilenecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yılların bekleyişine ve çilesine son veriyoruz.
Ahmetli ilçemiz Barbaros Mahallesi Fatih Caddesi’nde başlattığımız yağmursuyu hattı çalışmalarımızı tamamladık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Ahmetli Belediyemizin de iş birliğiyle vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı su taşkını ve çileli yol sorununu tarihe gömüyoruz. Altyapısı tamamen yenilenen caddemizi asfaltla buluşturuyor, Ahmetli’mize yakışır yepyeni bir görünüm sunuyoruz. Halkımızın huzuru ve güvenliği için çalışmaya, Manisa’mızın 17 ilçesine eşit bir şekilde hizmet götürmeye devam edeceğiz” dedi.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Başkan Mintaş'tan Altyapı ve Asfalt Açıklaması
Çalışmaları yerinde takip eden Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, “Barbaros Mahallesi’ne bağlı Fatih Caddesi’nde yağmursuyu hattı çalışması tamamlandı. MASKİ Genel Müdürlüğü ve Ahmetli Belediyesi iş birliğinde yaklaşık 550 metrelik koruge boru döşendi. Çalışmanın önemi, dört sokağı kapsaması.
Diğer sokakların yağmursuyu da bu hatta toplanarak Ahmetli Çayı’na deşarj edilecek. Altyapı çalışmasının ardından sıcak asfalt yapılacak. Çalışmalar bittiğinde alt ve üstyapısıyla çok güzel bir cadde olacak. Manisa’nın 17 ilçesine hakkaniyetli hizmet götürdüğü için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Haberi Derleyen: Buğra TAŞ
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Buğra TAŞ, gündem analizi, kamu politikaları ve sosyal gelişmeler üzerine odaklanan araştırmacı bir editördür. Haber metinlerini oluştururken olayların toplumsal arka planını derinlemesine incelemeyi ilke edinen TAŞ, teyitli bilgiye dayalı ve şeffaf yayıncılık anlayışıyla okuyuculara güvenilir bir perspektif sunmaktadır.















