Malatya Valisi Yavuz üniversite öğrencilerine afet bilincini anlattı
İnönü Üniversitesinde düzenlenen konferansta bir araya gelen öğrenciler ve yetkililer, olası felaketlere karşı alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Malatya'da üniversite kampüsünde organize edilen güvenlik temalı etkinlikte, ilin mülki idare amiri ve akademisyenler gençlerle buluşarak kriz anlarındaki doğru müdahale yöntemlerini tartıştı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Afet Öncesi ve Sonrasında Kent Güvenliği: Malatya Örneği” başlıklı konferansa katıldı. Vali Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat ile birlikte üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek afet bilinci konusunda fikir alışverişinde bulundu.
6 Şubat Depremleri Bir Referans Noktası Oldu
Gerçekleşen konferansta, 6 Şubat tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin bıraktığı tecrübeler mercek altına alındı. Vali Seddar Yavuz, afetlere karşı hazırlıklı şehirler inşa etmenin hayati önem taşıdığını altını çizerken, kent güvenliğinin sağlanması noktasında izlenmesi gereken stratejileri detaylandırdı. Etkinlik kapsamında, afet yaşanmadan önce alınması gereken önlemler ve olası bir felaket anında hızlı, etkin müdahale süreçlerinin nasıl yönetilmesi gerektiği akademik bir perspektifle ele alındı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Malatya özelinde sürdürülen çalışmalar ve geleceğe yönelik güvenli şehir planlamaları hakkında bilgiler verildi.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Haber Kaynağı: TC Malatya Valiliği resmi X hesabı (@TCMalatyaV)
Kaynak: TEKHA
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.















