Kutsal topraklara umre ibadeti için giden Eskişehirli Ünlüce ailesi, Kabe'de görevli polisle yaşanan seccade tartışmasının ardından açılan davada hapis cezasına çarptırıldı ve konulan yurt dışı çıkış yasağı sebebiyle 8 aydır Türkiye'ye dönemiyor.
Kabe'de Sabah Namazında Seccadeye Basma Gerginliği
Anadolu Ajansı muhabirinin aktardığı bilgilere göre, ibadetlerinin 24. gününde sabah namazı vaktinde Kabe'de tavaf namazı kılan aile fertleri ile vazifeli bir Suudi polis memuru arasında gerginlik meydana geldi. Güvenlik görevlisinin serili seccadelerine basması üzerine başlayan sözlü itiraz, kısa sürede arbedeye dönüştü.
Memurun darbedildiğini öne sürmesiyle karakola sevk edilen aile fertleri gözaltına alındı. Yaşanan hadisenin ardından anne Havva Ünlüce ile kızları Semra Karakaya ve Hediye Ünlüce Sırakaya 4 gün, ailenin oğlu Serdar Ünlüce ise 48 gün cezaevinde tutuklu kaldı.
5 Kez Hakim Karşısına Çıktılar: Hapis Cezası ve Çıkış Yasağı
Tahliyelerinin ardından tutuksuz yargılanmalarına hükmedilen aile bireylerine Suudi Arabistan makamlarınca ülkeden çıkış yasağı getirildi. Yargılama sürecinde toplam beş kez mahkemeye çıkarılan sanıklardan Serdar Ünlüce'ye 5 ay, anne Havva Ünlüce ile iki kızına ise üçer ay hapis cezası verildi.
Eskişehir'de emlak danışmanlığı yürüten Serdar Ünlüce, arbede sırasında kesinlikle kolluk kuvvetine şiddet uygulamadığını, yalnızca annesini muhafaza etmek amacıyla araya girdiğini belirtti.
"Yemin ediyorum polise vurma yok, sadece anneme zarar vereceğini düşünerek, onu koruma refleksiyle sağ elimle tuttum. Olay sadece bundan ibaret. Basit bir tartışmanın nasıl bu noktaya geldiğini biz anlamadık, şaşkınız gerçekten. Zaten olay sonrası karakola götürülürken bana sert davranan polis memuru, sonrasında gelerek özür diledi ve benden helallik istedi."
Diplomatik Temaslar Sürüyor: Gözler İstinaf Mahkemesinde
Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Serdar Ünlüce, kronik rahatsızlıkları bulunan 61 yaşındaki annesinin yanı sıra geride kalan çocuklarının da bu süreçten derin yara aldığını vurguladı.
"Sekiz ay oldu. Benim üç evladım var, ablamın üç evladı var, annem yaşlı 61 yaşında onun tansiyonu ve şeker hastalığı var, kız kardeşim daha iki yıllık evli, evliliğinin 8 ayı buralarda beklemekle geçti. Hepimizin mağduriyeti var. Kızım her akşam 'baba ne zaman geleceksin ne zaman bana sarılacaksın' diye soruyor. Bu bir imtihan biz buna inanıyoruz ama işin uzaması bizi gerçekten çok üzüyor. Biz buraya ramazan umresi ve ibadet için geldik ama basit bir olay nedeniyle aylardır ülkemize, ailelerimize dönemiyoruz. Annem özellikle çok üzülüyor."
Süreç boyunca Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu yetkililerinin kendileriyle düzenli temas halinde olduğunu bildiren aile, Suudi Arabistan yerel istinaf mahkemesine taşınan dosyanın beraatle sonuçlanarak memleketlerine dönmeyi umut ediyor.

