İzmir'de kuş gözlem etkinliği Çakalburnu Lagünü'nde düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Parkta Etkinlik Var programı, flamingolar ve pelikanlara ev sahipliği yapan Çakalburnu Lagünü'nde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Parkta Etkinlik Var programı, flamingolar ve tepeli pelikanlar başta olmak üzere çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Çakalburnu Lagünü’nde devam etti. İzmir’deki parkları ve doğal alanları farklı etkinliklerle kentlilerle buluşturan proje kapsamında, İnciraltı Kent Ormanı’ndaki lagünde 30 kişinin katılımıyla doğa gözlemleri ve atölyeler gerçekleştirildi.
Uzmanlar eşliğinde lagün ekosisteminin biyolojik çeşitliliğinin tanıtıldığı etkinlikte, katılımcılar kuşları dürbün ve teleskoplarla inceledi. Kuşların beslenme, dinlenme ve üreme alanları, göç davranışları ile ekosistemdeki rolleri hakkında bilgi paylaşıldı. Yaş sınırı olmayan ve ücretsiz düzenlenen etkinliklere ilginin çok yoğun olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı rehberi Adem Akyol, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Vatandaşlarımız etkinlikleri devamlı takip ediyorlar hatta kontenjan koymak zorunda kalıyoruz. Çakalburnu Lagün’ü yıl boyunca 121 farklı kuş türünün gözlemlenebildiği önemli noktalardan bir tanesi. İzmir 4 buçuk milyon nüfuslu bir kent. Çok sayıda park bahçesi ve doğal alanı var. Başka şehirlerde, İzmir’de görülen kuş türlerini görmek pek mümkün değil."
Katılımcılardan Tam Not
Kuş gözlemi etkinliğine ilk kez katıldığını söyleyen Tülay Erem, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
"Çok keyif aldım yeni bir hobi edinmiş oldum sanırım, hatta dürbün satın almayı bile düşünüyorum. Rehberimiz Adem Akyol’da çok ilgili ve bilgili birisi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yetkililerine, çalışanlarına ve tüm emek verenlere çok teşekkür ediyorum."
Etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirten 62 yaşındaki katılımcı Cemal Tanrıtanır ise,
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerini sosyal medyada takip ediyorum müsait olduğum zamanlarda bu güzel etkinliklere katılıyorum. Bu etkinliklerden son derece memnunum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Maalesef yaşadığımız kenti tanımayan insanlar var. Balçova’da şehrin göbeğinde öyle bir güzellik var. Bu vesileyle birçok insan yaşadığı çevreyi tanıma imkânı buluyor"
şeklinde konuştu.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.
