İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültür Gezilerine 7 Bin 150 Kişi Katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz kültür gezilerine Haziran 2024'ten bu yana 30 ilçeden 7 bin 150 vatandaş katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak, kültürel hayata katılımı artırmak ve ilçeler arası sosyal bağları güçlendirmek amacıyla düzenlediği ücretsiz kültür gezilerini sürdürüyor. Igfhaber'in aktardığı bilgilere göre Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, mahalle muhtarlarıyla iş birliği içinde gerçekleştirilen geziler, İzmirlilere yaşadıkları kenti keşfetme fırsatı sunuyor.
Haziran 2024’ten bu yana 30 ilçeden toplam 7 bin 150 kişinin katıldığı projede, Ödemiş, Tire ve Foça gibi önemli merkezlere ziyaretler düzenlendi. Programın son konukları ise Kınıklı yurttaşlar oldu ve katılımcılar Ödemiş'in tarihi Birgi Mahallesi ile Gölcük Gölü'nü yakından görme imkanı buldu.
Kınık Yeni Mahalle Muhtarlığı aracılığıyla geziye katılan vatandaşlar, Ödemiş’in tarihi Birgi Mahallesi’ni ve Gölcük Gölü’nü ziyaret etti. Tarihi yapıları inceleyen ve bölge esnafından alışveriş yaparak yerel yaşamı deneyimleyen katılımcıların birçoğu, Ödemiş’i ilk kez gördüğünü belirtti.
Ziyaretçiler, gezinin yeni yerler keşfetmelerine ve sosyalleşmelerine olanak sağladığını ifade etti. Katılımcılar, yoğun çalışma temposu ve ekonomik nedenlerle herkesin bu tür gezme fırsatı bulamadığını, belediyenin sunduğu bu hizmetin çok kıymetli olduğunu dile getirdi.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Projeye İlgi Büyük
Kültür gezileri hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler görevlisi Kerem Karamanlıoğlu, Birgi ve Gölcük’ün yoğun ilgi gördüğünü belirterek, 2024 yılından bu yana muhtarlarla iş birliği içinde vatandaşları ağırladıklarını aktardı. Karamanlıoğlu, birçok vatandaşın bu bölgeleri ilk kez ziyaret ettiğini vurgulayarak projenin büyüyerek devam ettiğini kaydetti.
Kınık Yeni Mahalle Muhtarı Hasan Baysun ise 46 kişilik grupla gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Daha önce muhtarlarla düzenlenen geziye katıldıklarını ve ardından mahalle sakinleri için talepte bulunduklarını anlatan Baysun, rehberin yol boyunca tarihi ve kültürel değerler hakkında bilgi vermesinin de çok beğenildiğini sözlerine ekledi.
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.















