İstanbul için sağanak ve soğuk hava uyarısı yapıldı
İstanbul'da etkisini artırması beklenen sağanak yağış ve Sibirya kökenli soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 12-14 dereceye gerileyeceği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi, kentte bugün akşam saatlerinde şiddetlenmesi öngörülen sağanağın ve Sibirya kaynaklı serin havanın çarşamba günü de süreceğini duyurdu.
AKOM, İstanbul’da bugün akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen sağanağın çarşamba günü de kuvvetli şekilde süreceğini, Sibirya kökenli soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 12-14 dereceye gerileyeceğini ve metrekareye 30-60 kilogram yağış düşebileceğini açıkladı. ANKA da yer alan habere göre; Dün akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul da yarından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava akımının etkili olması öngörülüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi AKOM’un değerlendirmelerine göre; İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümü, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altında kalmaya devam ederken çarşamba (yarın) itibarıyla Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının bölgeye giriş yapması bekleniyor.
Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek
Bu nedenle hafta boyunca aralıklarla sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, halen 18-20 derece civarında, bahar değerlerinde seyreden sıcaklıkların çarşamba itibarıyla azalarak 12-14 derece aralığına, mevsim normallerinin altına gerileyeceği öngörülüyor.
Ayrıca bugün, gün boyu aralıklarla hafif şekilde devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinde (16.00-22.00) etkisini artırarak aralıklarla sağanak, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Gündem kategorisinden bir başka haber:

Gece saatlerinde hafiflemesi beklenen yağışların çarşamba sabah saatlerinden itibaren yeniden etkisini artıracağı, gün boyu aralıklı kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanmaya devam edeceği ve toplamda metrekareye 30-60 kilogram aralığında yağış gözlemlenebileceği öngörülüyor. VALİLİKTEN UYARI! Öte yandan AA da yer alan habere göre de İstanbul Valiliği, kentte yarın beklenen kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.















