İstanbul'da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
İstanbul Valiliği, çarşamba gününden itibaren kent genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyardı.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü nün değerlendirmeleri doğrultusunda kent genelinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgâra ilişkin uyarıda bulundu. Trakya'da başlayan sağanak yağışların İstanbul'da 17 Ekim Cumartesi öğleden sonraya kadar aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.
Avrupa Yakası İçin Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı
14 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren Çatalca, Arnavutköy, Silivri, Büyükçekmece, Eyüpsultan, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Başakşehir ilçelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 15 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinden sonraya kadar süreceği tahmin ediliyor. Sabahın ilk saatlerinde ise Anadolu Yakası'nın doğusundaki Pendik, Tuzla ve Şile ilçelerinde de yer yer kuvvetli yağış görüleceği öngörülüyor.
Sıcaklıklar Düşüyor ve Fırtına Bekleniyor
Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredeceği bildirildi. Çarşamba ve perşembe günleri kuzeyli yönlerden esecek rüzgârın saatte 40-60 kilometre hıza ulaşması, yer yer ise kısa süreli fırtına şeklinde saatte 60-80 kilometre hızla esmesi bekleniyor. İstanbul Valiliği; sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Kaynak: İstanbul Valiliği
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
