İstanbul Boğazı'nda alg patlaması: Sular turkuaza döndü
İstanbul Boğazı'nda sağanak yağışların ardından alg patlaması yaşandı, sular turkuaza büründü.

Megakentte son günlerde etkili olan sağanak yağışların ardından İstanbul Boğazı'nda biyolojik bir doğa olayı gerçekleşti. Yağmurlarla birlikte boğaz genelinde alg yani fitoplankton patlaması yaşandı ve su yüzeyini kaplayan mikroorganizmalar nedeniyle renk turkuaza dönüştü.
Kartpostallık görüntüler havadan kaydedildi
İHA'nın haberine göre, masmavi suların turkuaza büründüğü büyüleyici manzara havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu İstanbul Boğazı, kent sakinleri ile turistlerin ilgisini çekti ve renk değişiminden izleyenler etkilendi.

Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.