İran'ın güneyindeki Keşm Adası ve Bender Hamir'de patlama sesleri
Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Keşm Adası ile Bender Hamir kentinde kaynağı henüz bilinmeyen patlama sesleri duyuldu, bölgeden dumanlar yükseldi.

Hürmüz Boğazı yakınlarında bulunan Keşm Adası ve Bender Hamir'de sebebi henüz belirlenemeyen patlama sesleri duyulduğu bildirildi.
Hürmüz Boğazı'na yakın Keşm Adası ile Bender Hamir kenti çevresinde kaynağı belirlenemeyen patlama seslerinin duyulduğu aktarıldı.
İran basınında yer alan habere göre, Keşm Adası ile Bender Hamir kenti yakınlarında patlama sesleri duyuldu.
Haberde, patlama seslerinin kaynağına ilişkin bilgi verilmezken İran Silahlı Kuvvetleri’nin Hürmüz Boğazı’ndaki alternatif güney rotasından geçmeye çalışan gemilere karşı uyarı atışı yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.
Gündem kategorisinden bir başka haber:

Haberde ayrıca, Keşm Adası sakinlerinin bir savaş uçağı sesi duyduğu ve adaya füze benzeri iki cismin isabet ettiği belirtildi.
Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
*Fotoğraf: AA, temsilidir
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.















